olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Karkówka pieczona

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Karkówka pieczona w piekarniku z czosnkiem, pieprzem, słodką papryką, bazylią, ostrą papryką i liściem laurowym.

Karkówka pieczona Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Karkówka pieczona

 

 

Sposób przygotowania:

Karkówka pieczona
Karkówkę myję, po czym pozostawiam ją do osuszenia. Następnie robię w mięsie niewielkie nakłucia i umieszczam w nich obrane ząbki czosnku. Następnie łączę pieprz, słodką paprykę, ostrą paprykę, bazylię, Maggi oraz oliwy i tak powstałą marynatę wcieram ją w karkówkę. Następnie karkówkę umieszczam w naczyniu i wstawiam ją na 12 godzin do lodówki. Po upływie 12 godzin mięso wyjmuję z lodówki, a na jego wierzchu kładę liść laurowy. Karkówkę piekę następnie przez 1,5 godziny w temperaturze 190C. Upieczoną karkówkę po wyjęciu z piekarnika przekładam na deskę i pozostawiam na chwilę do przestygnięcia. Następnie kroję karkówkę na plastry.
Karkówka pieczona
Karkówkę umieszczam w naczyniu i wstawiam ją na 12 godzin do lodówki.
Karkówka pieczona
Po 12 godzinach mięso wyjmuję z lodówki, na wierzchu kładę liść laurowy. Karkówkę piekę przez 1,5 godziny w temperaturze 190C.
Karkówka pieczona
Mięso po wyjęciu przekładam na deskę i pozostawiam na chwilę do przestygnięcia.