Sposób przygotowania:
Karczek w piwie na grilla
Parę godzin wcześniej przygotowuję marynatę. Mieszam w misce przyprawy, dodaję olej i piwo. Karczek dzielę na porcje, u mnie wyszły 4.
Każdy płat karczku dokładnie rozbijam, najlepszy jest nakłuwacz, nie tłuczek. Mięso namaczam w marynacie, każdy kawałek trzeba dokładnie namoczyć.
Miskę z mięsem odkładam do lodówki, im dłużej tym lepiej.
Mięso układamy na tackach i grillujemy, do zrumienienia z obu stron.
Smacznego!
Każdy płat karczku dokładnie rozbijam, najlepszy jest nakłuwacz, nie tłuczek. Mięso namaczam w marynacie, każdy kawałek trzeba dokładnie namoczyć.
Miskę z mięsem odkładam do lodówki, im dłużej tym lepiej.
Mięso układamy na tackach i grillujemy, do zrumienienia z obu stron.
Smacznego!
BozenaMatuszczyk
zbysiowa
Dziękuję Bożenko i polecam :)
BozenaMatuszczyk
Na pewno skorzystam z przepisu przy najbliższym grillowaniu.;)