nataszkaa

nataszkaa

Kucharz
[Przepisów: 8]

Karczek w porach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Karczek idealnie smakuje zaraz po upieczeniu:)

Karczek w porach

Składniki:

Karczek w porach

 

  • 1,5 kg karczku bez kości
  • 1 duża pora
  • 30 dag sera w kostce
  • ketchup pikantny
  • majonez średni
  • pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Karczek w porach
Mięsko dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Kroimy w plastry i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Pieprzymy, solimy.  Porę również kroimy w drobniutkie plastry i wykładamy na wcześniej rozłożone mięso. Majonez i ketchup mieszamy i smarujemy mięso z porą.  Na koniec trzemy ser na grubych oczkach i posypujemy na majonez i ketchup.  Pieczemy w 180 st ok 30-40 min. Smacznego

Tagi:

sery beza ser bezy