Sposób przygotowania:
Karczek w słodkiej papryce i tymianku
Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry. Natrzeć oliwą, oprószyć przyprawą kucharek, pieprzem, słodką papryką mielona oraz tymiankiem. Przyprawy wklepać w mięso. Mięso odstawić na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie przełożyć do wysmarowanej oliwą blaszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około godzinę. Podawać z ziemniakami i surówką.
![Karczek w słodkiej papryce i tymianku Karczek w słodkiej papryce i tymianku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karczek-w-slodkiej-papryce-i-tymianku-293409.jpg)
![Karczek w słodkiej papryce i tymianku Karczek w słodkiej papryce i tymianku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karczek-w-slodkiej-papryce-i-tymianku-293410.jpg)
![Karczek w słodkiej papryce i tymianku Karczek w słodkiej papryce i tymianku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karczek-w-slodkiej-papryce-i-tymianku-293411.jpg)
![Karczek w słodkiej papryce i tymianku Karczek w słodkiej papryce i tymianku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karczek-w-slodkiej-papryce-i-tymianku-293412.jpg)