anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Karczek wieprzowy duszony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Karkówka duszona jest bardzo delikatną i aromatyczna. Polecam zamarynować ja parę godzin przez duszeniem.

Karczek wieprzowy duszony

Składniki:

Karczek wieprzowy duszony

 

 

Sposób przygotowania:

Karczek wieprzowy duszony
Mięso umyć i osuszyć. Pokroić na plastry. Cebulę obrać i pokroić w piórka dodać do mięsa, następnie czosnek przecisnąć przez praskę połączyć z mięsem. Dodać listki laurowe i ziele angielskie. Doprawić do smaku i odstawić na 3-4 godziny. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i dodać smalec. Dusić około 120 minut od czasu do czasu pomieszać lub podlać wodą w razie konieczności.