Sposób przygotowania:
Karczek wieprzowy z porem i cebulą
Mięso - karczek wieprzowy bardzo dokładnie oczyszczamy, a następnie osuszamy i smarujemy dobrze z każdej strony przyprawami - pieprzem, solą oraz kminkiem. Karczek w przyprawach podsmażamy na patelni, na rozgrzanym oleju z obydwóch stron. Mięso podlewamy niedużą ilości wodą i chwilę dusimy pod przykryciem. Cebulę obieramy, myjemy pod zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy, a następnie kroimy w kostkę. Porę ( białe części) dobrze myjemy i kroimy również w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną cebulę oraz por. Doprawiamy to do smaku pieprzem oraz solą, a następnie zalewamy śmietaną i bardzo dobrze mieszamy. Do tego dodajemy również trochę mąki, aby zagęścić. Mięso dusimy wraz z sosem, a na koniec całość posypujemy umytym i drobno posiekaną natką pietruszki.