Sposób przygotowania:
Karczek ze szpinakiem
Karczek najlepiej przygotować wieczorem .Rozcinamy tak ,żeby powstał nam możliwie duży i równy płat mięsa . Możemy zbić go troche celem wyrównania garbów.Nacieramy równomiernie solą i przyprawami i zostawiamy do rana. Następnie rozmrazamy szpinak i dusimy do miękkości i do odparowania wody. Solimy, wciskamy do niego dużo czosnku i odrobinę gałki muszkatolowej. Mozzarellę kroimy na drobno i dajemy do zimnego szpinaku , mieszamy.
Tak przygotowanym farszem smarujemy płat mięsa rolujemy i obwiązujemy nadając kształt.
Wkładamy do rękawa i pieczemy pól godziny w wysokiej temper.200*C następne 50 minw 170*C.
20 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw aby ładnie mięsko się zarumieniło .
Tak przygotowanym farszem smarujemy płat mięsa rolujemy i obwiązujemy nadając kształt.
Wkładamy do rękawa i pieczemy pól godziny w wysokiej temper.200*C następne 50 minw 170*C.
20 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw aby ładnie mięsko się zarumieniło .
msewka
eli_555
Anula
iwi69
Natala1210
Jojo
luna