Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Karczochy marynowane (Włochy)

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Karczochy obrać dokładnie i zalać wymieszanymi składnikami do marynowania,

Karczochy marynowane (Włochy)

Składniki:

Karczochy marynowane (Włochy)

 

  • 4-5 karczochów
  • 6 łyżek oleju
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • 2 łyżki białego wina (ocet i wino można zastąpić 4 łyżkami octu winnego)
  • listek laurowy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Karczochy marynowane (Włochy)
Karczochy obrać dokładnie i zalać wymieszanymi składnikami do marynowania, pozostawić na 2 godziny aby się zmacerowały. Nie gotować.