Sposób przygotowania:
Karkóweczka duszona w kapuście
Mięso po pikować i nafaszerować posiekanym czosnkiem, natrzeć solą, pieprzem i papryką. Odstawić do lodówki na ok. 20-30 min.
Kapustę poszatkować dosyć grubo, kostkę rosołową rozpuścić w szklance gorącej przegotowanej wody.
Duszenie: naczynie żaroodporne wyłożyć liśćmi kapusty następnie ułożyć mięso, podlać 1/3 szklanki bulionu, wstawić do wcześniej rozgrzanego piekarnika o temperaturze 150 stopni, na ok. 25. Następnie wysunąć naczynie mięso posypać poszatkowaną kapustą. Wszystko posypać łyżeczką kminku. Podlać resztą bulionu, wstawić z powrotem do piekarnika na 30 min. Temperaturę zmniejszyć do 120 stopni. Co jakiś czas wierzch mięsa podlewać bulionem z naczynia.
Podawać z ryżem lub ziemniakami z koperkiem.
Kapustę poszatkować dosyć grubo, kostkę rosołową rozpuścić w szklance gorącej przegotowanej wody.
Duszenie: naczynie żaroodporne wyłożyć liśćmi kapusty następnie ułożyć mięso, podlać 1/3 szklanki bulionu, wstawić do wcześniej rozgrzanego piekarnika o temperaturze 150 stopni, na ok. 25. Następnie wysunąć naczynie mięso posypać poszatkowaną kapustą. Wszystko posypać łyżeczką kminku. Podlać resztą bulionu, wstawić z powrotem do piekarnika na 30 min. Temperaturę zmniejszyć do 120 stopni. Co jakiś czas wierzch mięsa podlewać bulionem z naczynia.
Podawać z ryżem lub ziemniakami z koperkiem.
Jojo
ewala
eli_555
sloneczko1
Mikrula
junette