Sposób przygotowania:
karkówka ala daria
mięso myjemy osuszamy i kroimy na 2 kawałki średniej grubości
nacieramy pietruszka sola i pieprzem,wstawiamy do lodówki na 20 minut.w tym czasie do głębszego garnka wlewamy olej i dodajemy gotowe mięso .dusimy przez około 10 minut a potem smażymy dokładnie do kruchości.wyjmujemy mięso i kroimy sznycle .z powstałego tłuszczu robimy sos :2 łyżki maki i 2 czubate śmietany dodajemy zimnej przegotowanej wody i mieszamy aby nie powstały grudki. zaklepke wlewamy powoli stale mieszając łyżką. po powstaniu sosu dodajemy sznycle i podgrzewamy.
nacieramy pietruszka sola i pieprzem,wstawiamy do lodówki na 20 minut.w tym czasie do głębszego garnka wlewamy olej i dodajemy gotowe mięso .dusimy przez około 10 minut a potem smażymy dokładnie do kruchości.wyjmujemy mięso i kroimy sznycle .z powstałego tłuszczu robimy sos :2 łyżki maki i 2 czubate śmietany dodajemy zimnej przegotowanej wody i mieszamy aby nie powstały grudki. zaklepke wlewamy powoli stale mieszając łyżką. po powstaniu sosu dodajemy sznycle i podgrzewamy.
Pyza