anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Karkówka domowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso dzięki marynacie jest bardziej delikatne oraz aromatyczne. Karkówka jest pyszna pod każdą postacią.

Karkówka domowa

Składniki:

Karkówka domowa

 

 

Sposób przygotowania:

Karkówka domowa
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry około 2 cm. Do miski włożyć mięso dodać pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojony w plastry czosnek. Dodać ziele angielskie i listki laurowe oraz przyprawy wymieszać i odstawić na około 4 godziny. Po tym czasie przełożyć do naczynia żaroodpornego dodać smalec i dusić pod przykryciem około 80 minut, w temp. 180 stopni. Mięso od czasu do czasu podlać wodą.