cobra85

cobra85

Kucharz
[Przepisów: 7]

Karkówka glazurowana z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Podawać z dowolnymi dodatkami

Karkówka glazurowana z grilla

Składniki:

Karkówka glazurowana z grilla

 

  • 600 g. karkówki.

 

  • MARYNATA:
  • miodu,- 1 łyżka ketchupu,- 1 łyżka musztardy Dijon,- po 0,5 łyżeczki majeranku i tymianku

 

  • GLAZURA:
  • miodu,- 2 łyżeczki sosu sojowego,- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę,- 2 łyżeczki soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Karkówka glazurowana z grilla
Składniki marynaty połączyć. Kotlety z karkówki rozbić delikatnie tępą strona noża. Posolić i posypać pieprzem. Odstawić na 30 min. Potem przełożyć do marynaty na 6 godzin, najlepiej na całą noc.
Składniki glazury połączyć.
Karkówkę piec na rozgrzanym grillu smarując glazurą.