Sposób przygotowania:
Karkówka grillowana
Karkówkę opłukać , pokroić na plastry o grubości 0.5 cm, lekko zbić każdy kotlet. Zrobić marynatę. Do oliwy wlać AIGAION OUZO,dodać obrany czosnek , pieprz zielony , przyprawę do karkówki . Składniki zmiksować. Do marynaty włożyć karkówkę na co najmniej 12 godzin do lodówki . Następnie wyciągnąć z marynaty , położyć na rozgrzanym grillu, grillować po ok 15 minut z obu stron. Cukinię umyć , pokroić w plastry , oprószyć solą , pieprzem , grillować po ok 5 minut z obu stron.Przyrządzić dip orzechowy.Ogórka obrać , zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Do miseczki włożyć majonez , jogurt naturalny dodać ogórka tartego , orzechy tarte . Dokładnie wymieszać składniki . Doprawić do smaku solą oraz pieprzem . Odstawić do lodówki na pól godziny. Karkówkę podawać z grillowaną cukinią oraz dipem orzechowym.