Sposób przygotowania:
Karkówka marynowana w tequili
Mięso opłukać, osuszyć ręcznikami papierowymi,pokroić na 6-8 porcji i natrzeć przyprawami, sokiem z limonki oraz oczywiście obtoczyć w tequili każdy kotlet na wszystkie strony oraz wstawić miskę z porcjami karkówki na kilka godzin do lodówki, aby smaki się przegryzły. Rozpalić grill na pół godziny przed grillowaniem i przygotować tacki, aby były pod ręką, pokroić pieczywo oraz przygotować warzywne zakąski lub dodatki plus sosy do potraw grillowanych na stół. Mięso w porcjach ułożyć na tackach i ułożyć na ruszcie. Podczas grillowania obrócić na drugą stronę kotlety, by równomiernie się opiekły. Gdy mięso zbrązowieje, wbić widelec w środek, by zobaczyć, czy środek też jest upieczony. Jeśli tak, zdejmować szczypcami porcje na talerze i podawać z pieczywem, sałatkami i sosami.