Sposób przygotowania:
Karkówka miodowa z chili
Karkówkę lekko schładzamy (łatwiej się wtedy kroi). Kroimy w plastry i obficie nacieramy solą. W międzyczasie miód mieszamy z octem. Jeśli miód jest w stanie stałym poddajemy go kąpieli wodnej w bardzo gorącej wodzie. Po 20 minutach, gdy sól delikatnie przeniknie mięso każdy plaster karkówki smarujemy dokładnie miodem wymieszanym z octem. Posypujemy płatkami chili i odstawiamy do lodówki. Patelnię grillową smarujemy oliwą i rozgrzewamy. Karkówkę smażymy najpierw na dużym ogniu bardzo szybko zmniejszając na minimalny, gdy patelnia nabierze odpowiedniej temperatury. Po 7-9 minut z każdej strony powinno starczyć. Usmażoną karkówkę można podawać z ugotowanymi na parze brokułami. Smacznego.
evita0007
Mona31