IwonaM

IwonaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 230]

Karkówka nadziewana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne mięsko. Idealne do ziemniaków lub ryżu.

Karkówka nadziewana Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karkówka nadziewana

 

Sposób przygotowania:

Karkówka nadziewana
Mięsko rozbijamy, a następnie przyprawiamy, wcierając pieprz, sól oraz czosnek i paprykę. Odstawiamy na ok 30 min. Po tym czasie mięsko smarujemy 1 łyżką musztardy, a następnie układamy plasterek szynki. Marchewkę kroimy na ćwiartki, z papryki wycinamy kawałki i umieszczamy na szynce, tak mniej więcej pośrodku. Mięso składamy na pół, spinamy wykałaczkami i obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron. Smacznego !!
Karkówka nadziewana
Mięsko rozbijamy, a następnie przyprawiamy i smarujemy musztardą
Karkówka nadziewana
Układamy kawałek szynki,a nastepnie marchwekę oraz paprykę