Sposób przygotowania:
Karkówka pieczona w czarnej porzeczce
Przygotować marynatę. Do miseczki przecisnąć przez praskę czosnek, wlać sos sojowy, wsypać kolendrę, kmin, sól. Wszystko dokładnie połączyć. Karkówkę w kawałku natrzeć przyprawami, zawinąć w folię spożywczą i odstawić najlepiej na noc do lodówki.Porzeczki włożyć do garnka, dodać cukier i goździki. Smażyć, aż owoce zaczną się rozpadać. Przetrzeć przez sito uzyskując jednolity mus. Karkówkę obsmażyć na patelni z każdej strony. Wysmarować mięso musem porzeczkowym. Włożyć do rękawa do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C. Piec przez 2godziny. Po upieczeniu wyjąć karkówkę z piekarnika odczekać 5min i pokroić w plastry. Smacznego!