rozaczerwona30

rozaczerwona30

Szef Kuchni
[Przepisów: 100]

Karkówka pieczona w ketchupie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna pieczeń na obiad

Karkówka pieczona w ketchupie

Składniki:

Karkówka pieczona w ketchupie

 

  • 1 kg karkówki bez kości
  • 1/2 szklanki ketchupu ostrego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 4 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Karkówka pieczona w ketchupie
Zmieszać ketchup z miodem i olejem i natrzeć tym mięso . Zostawić na 30 minut . Wsadzić w rękaw do pieczenia i włożyć do piekarnika . Piec w temperaturze 220 * C przez 1,5 godziny .Wyjąć . Zostawić na chwilę i pokroić w plastry .