olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Karkówka pieczona w rękawie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Karkówka z liściem laurowym, czosnkiem, Vegetą, pieprzem czarnym, solą oraz słodką papryką pieczona w rękawie.

Karkówka pieczona w rękawie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karkówka pieczona w rękawie

 

 

Sposób przygotowania:

Karkówka pieczona w rękawie
Umytą karkówkę nakłuwam na wierzchniej stronie na głębokość około 5 cm i w każde zagłębienie wkładam obrany ząbek czosnku. Następnie karkówkę nacieram: pieprzem, papryką, solą i Vegetą. Na wierzchu układam liście laurowe i odstawiam mięso do lodówki na przynajmniej 12 godzin. Karkówkę umieszczam w rękawie foliowym. Karkówkę piekę w temp. 190 C przez 100 minut, następnie wyjmuję z piekarnika i z folii.
Karkówka pieczona w rękawie
Następnie karkówkę nacieram: pieprzem, papryką, solą i Vegetą. Na wierzchu układam liście laurowe i odstawiam mięso do lodówki na przynajmniej 12 godzin.
Karkówka pieczona w rękawie
Karkówkę umieszczam następnie w rękawie foliowym.