Sposób przygotowania:
Karkówka pieczona z dynią i serem
Karkówkę pokroić w plastry. Natrzeć delikatnie oliwą, solą morską, pieprzem oraz słodką papryką. Odstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie przełożyć do brytfankę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez 45 minut.
Dynię zetrzeć na grubych oczkach. Ser żółty zetrzeć na drobnych oczkach. Na mięsie rozłożyć dynię, oprószyć pieprzem i solą oraz polać ketchupem. Piec przez około 15 minut. Po tym czasie posypać żółtym serem i zapiec.
Wyjąć i podawać.
Dynię zetrzeć na grubych oczkach. Ser żółty zetrzeć na drobnych oczkach. Na mięsie rozłożyć dynię, oprószyć pieprzem i solą oraz polać ketchupem. Piec przez około 15 minut. Po tym czasie posypać żółtym serem i zapiec.
Wyjąć i podawać.