Zulka54

Zulka54

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Karkówka pieczona z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wspaniałe mięsko,, można go również przyrządzić z leśnymi grzybami

Karkówka pieczona z grzybami

Składniki:

Karkówka pieczona z grzybami

 

  • 1,20 kg karkówki
  • ok. pół kg pieczarek
  • 3 cebule
  • Delikat Knorr (czerwony - do mięsa)
  • Zalewa
  • 2,5 łyżki magii
  • 5 łyżek cukru
  • 5 łyżek octu (winny lub jabłkowy)
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 7-8 łyżek wody

Sposób przygotowania:

Karkówka pieczona z grzybami
Mięso pokroić w plastry o grubości 1cm i posypać czerwonym Delikatem Knorr. Włożyć do miski, przykryć i odstawić na ok 3-4 godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki plastry mięsa panierować w mące i obsmażyć z obu stron. Ukłożyć w żaroodpornym naczyniu. Pieczarki pokroić w talarki, a cebulę w krążki, po czym wyłożyć na mięso. Przygotować zalewę ze składników i polać równomiernie mięso. Piec w piekarniku przez 1 godz. i 15 minut.

Tagi:

mięso