Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Karkówka po żydowsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Polecam pyszne pieczone mięso, jest to świetny, ciepły obiad, do przygotowania w kilak chwil, smacznego :)

Karkówka po żydowsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karkówka po żydowsku

 

  • 1 kg karkówki,
  • 3 cebule,
  • 5 ogórków konserwowych,
  • 1/2 szklanki zalewy z ogórków,
  • 500g pieczarek,
  • 3 łyżki pikantnego ketchupu,
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • majeranek,
  • sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Karkówka po żydowsku
Karkówkę kroimy w plastry i lekko rozbijamy. Każdy z plastrów oprószamy solą, pieprzem i majerankiem. Mięso obsmażamy na patelni. Ogórki kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w ćwiartki. Cebulę kroimy w piórka i szklimy ją na patelni. Dodajemy pieczarki, czekamy aż puszczą sok, odparowujemy go i pieczarki lekko rumienimy. W tym czasie przygotowujemy zalewę: mieszamy zalewę z ogórków z ketchupem i koncentratem. W naczyniu żaroodpornym układamy plastry mięsa. Na nie wykładamy podsmażone pieczarki i ogórki. Zalewamy całość sosem. Mięso pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach. Życzę smacznego :)
Karkówka po żydowsku
Karkówkę kroimy w plastry i lekko rozbijamy.
Karkówka po żydowsku
ebulę kroimy w piórka i szklimy ją na patelni.
Karkówka po żydowsku
W naczyniu żaroodpornym układamy plastry mięsa. Na nie wykładamy podsmażone pieczarki i ogórki
Karkówka po żydowsku
W tym czasie przygotowujemy zalewę: mieszamy zalewę z ogórków z ketchupem i koncentratem.