Sposób przygotowania:
Karkówka po żydowsku
Karkówkę kroimy w plastry i lekko rozbijamy. Każdy z plastrów oprószamy solą, pieprzem i majerankiem. Mięso obsmażamy na patelni. Ogórki kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w ćwiartki. Cebulę kroimy w piórka i szklimy ją na patelni. Dodajemy pieczarki, czekamy aż puszczą sok, odparowujemy go i pieczarki lekko rumienimy. W tym czasie przygotowujemy zalewę: mieszamy zalewę z ogórków z ketchupem i koncentratem. W naczyniu żaroodpornym układamy plastry mięsa. Na nie wykładamy podsmażone pieczarki i ogórki. Zalewamy całość sosem. Mięso pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach. Życzę smacznego :)
![Karkówka po żydowsku Karkówka po żydowsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karkowka-po-zydowsku-260109.jpg)
![Karkówka po żydowsku Karkówka po żydowsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karkowka-po-zydowsku-260110.jpg)
![Karkówka po żydowsku Karkówka po żydowsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karkowka-po-zydowsku-260111.jpg)
![Karkówka po żydowsku Karkówka po żydowsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karkowka-po-zydowsku-260112.jpg)
Babciagramolka
Koszerna kuchnia jest bardzo rygorystyczna i nie dopuszcza odstępstw co do zasady.
Nie podałaś też jakiego tłuszczu użyłaś do smażenia mięsa.