pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Karkówka w grzybkach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

jedna z smaczniejszych karkówek jaką znam

Karkówka w grzybkach

Składniki:

Karkówka w grzybkach

 

  • 500 g karkówka,
  • 3 cebule surowe,
  • 6 grzybów suszonych,
  • kostka rosołowa Kucharek grzybowa,
  • pieprz czarny grubo-mielony,
  • przyprawa do mięsa wieprzowego

 

Sposób przygotowania:

Karkówka w grzybkach
Karkówkę kroimy dość grube plastry (1-2cm). Delikatnie rozbijamy pięścią i przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny . Następnie obsmażamy je na rozgrzanym oleju z 2 stron i przekładamy do rondelka. Potem na tym samym tłuszczu smażymy cebulę, aż będzie miękka. Po chwili dodajemy wcześniej wymoczone w wodzie grzybki i wspólnie przesmażamy. Całość przekładamy do rondla z karkówką, dodajemy bulion z kostki rosołowej i dusimy pod przykryciem po 30 min na każdej stronie, aż do uzyskania miękkości.