basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Karkówka w miodzie.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Karkówka w znakomitej marynacie.

Karkówka w miodzie.

Składniki:

Karkówka w miodzie.

 

Sposób przygotowania:

Karkówka w miodzie.
Miód wymieszać z keczupem, musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i olejem. Dobrze wymieszać, odstawić na 15 minut. Mięso opłukać, osuszyć, naszpikować goździkami i posmarować przygotowaną marynatą, zostawić na minimum 12 godzin. Po 12 godzinach wsadzić do brytfanki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 30 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni C i piec jeszcze przez 1 godzinę. W trakcie pieczenia co jakiś czas polewać wytwarzającym się sosem.