Sposób przygotowania:
Lasagne z karkówką i cukinią
Gotujemy makaron . Robimy sos- Rozpuszczamy margarynę i dodajemy mąkę. Zalewamy mlekiem i mieszamy do gładkiej konsystencji. Dodajemy sól ,pieprz biały i sprasowany czosnek Karkówkę moczymy i kroimy w kostkę , smażymy na oleju. Marchew kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa razem dusimy . Cukinie kroimy w plasterki na krzyż i dodajemy do miękkiego mięsa. Zalewamy keczupem łagodnym i razem dusimy , do momentu kiedy nam keczup odparuje. Do naczynia żaroodpornego na same dno wlewamy sos beszamelowy z czosnkiem i kładziemy makaron. Wykładamy z patelni farsz i posypujemy jednym pęczkiem szczypioru. Na to ser w plastrach polewamy sosem beszamelowym i kładziemy makaron. Na to znowu warstwa mięsa szczypiorku i makaronu . Zalewamy na koniec sosem beszamelowym .