lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Lasagne z karkówką i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Odkąd posmakowałam lasagne tak teraz robię ją na różne sposoby . Dzisiaj będzie z karkówką i cukinią oraz marchewką.

Lasagne z karkówką i cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Lasagne z karkówką i cukinią

 

  • makaron do lasagne 12 szt

 

  • karkówka 700 gram

 

 

 

  • keczup łagodny 200 gram

 

  • szczypior 2 pęczki

 

Sposób przygotowania:

Lasagne z karkówką i cukinią
Gotujemy makaron . Robimy sos- Rozpuszczamy margarynę i dodajemy mąkę. Zalewamy mlekiem i mieszamy do gładkiej konsystencji. Dodajemy sól ,pieprz biały i sprasowany czosnek Karkówkę moczymy i kroimy w kostkę , smażymy na oleju. Marchew kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa razem dusimy . Cukinie kroimy w plasterki na krzyż i dodajemy do miękkiego mięsa. Zalewamy keczupem łagodnym i razem dusimy , do momentu kiedy nam keczup odparuje. Do naczynia żaroodpornego na same dno wlewamy sos beszamelowy z czosnkiem i kładziemy makaron. Wykładamy z patelni farsz i posypujemy jednym pęczkiem szczypioru. Na to ser w plastrach polewamy sosem beszamelowym i kładziemy makaron. Na to znowu warstwa mięsa szczypiorku i makaronu . Zalewamy na koniec sosem beszamelowym .
Lasagne z karkówką i cukinią
Robimy sos- Rozpuszczamy margarynę i dodajemy mąkę. Zalewamy mlekiem i mieszamy do gładkiej konsystencji. Dodajemy sól ,pieprz biały i sprasowany czosnek
Lasagne z karkówką i cukinią
Karkówkę moczymy i kroimy w kostkę , smażymy na oleju. Marchew kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa razem dusimy . Cukinie kroimy w plasterki na krzyż i dodajemy do miękkiego mięsa. Zalewamy keczupem łagodnym i razem dusimy .
Lasagne z karkówką i cukinią
Do naczynia żaroodpornego na same dno wlewamy sos beszamelowy z czosnkiem i kładziemy makaron.
Lasagne z karkówką i cukinią
Wykładamy z patelni farsz i posypujemy jednym pęczkiem szczypioru. Na to ser w plastrach polewamy sosem beszamelowym i kładziemy makaron. Na to znowu warstwa mięsa szczypiorku i makaronu . Zalewamy na koniec sosem beszamelowym .