Sposób przygotowania:
Karkówka w musztardzie
Kajzerkę pokrusz i wymieszaj z musztardą i z 1/2olejem, z natką, majerankiem i czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem.
Mięso ułóż na blasze, posmaruj masą musztardową. Piec 20 min w 200st C, wlej bulion. Mięso przykryj folią, piecz przez 2 godz w 180st C. 30min przed końcem usuń folię. Porę oczyść, pokrój, obsmaż na oleju, oprósz pieprzem i duś 20 min, ułóż na pieczeni.
Mięso ułóż na blasze, posmaruj masą musztardową. Piec 20 min w 200st C, wlej bulion. Mięso przykryj folią, piecz przez 2 godz w 180st C. 30min przed końcem usuń folię. Porę oczyść, pokrój, obsmaż na oleju, oprósz pieprzem i duś 20 min, ułóż na pieczeni.