malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Karkówka w musztardzie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Podawaj z ryżem i pomidorami

Karkówka w musztardzie

Składniki:

Karkówka w musztardzie

 

  • 2kg.karkówki
  • 4łyżki musztardy
  • 8łyżek oleju
  • ząbek czosnku
  • 1/2czerstwej kajzerki
  • 1/2 pęczka natki
  • majeranek, sól, pieprz
  • por
  • 2szk bulionu drobiowego

Sposób przygotowania:

Karkówka w musztardzie
Kajzerkę pokrusz i wymieszaj z musztardą i z 1/2olejem, z natką, majerankiem i czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem.
Mięso ułóż na blasze, posmaruj masą musztardową. Piec 20 min w 200st C, wlej bulion. Mięso przykryj folią, piecz przez 2 godz w 180st C. 30min przed końcem usuń folię. Porę oczyść, pokrój, obsmaż na oleju, oprósz pieprzem i duś 20 min, ułóż na pieczeni.