Sposób przygotowania:
Karkówka w sosie grzybowym
Karkówkę kroimy na centymetrowe plastry,oprószamy solą ziołową do smaku z każdej strony. Na patelni rozgrzewamy masło obsmażamy kotlety.Wkładamy do garnka zalewamy gorącym bulionem dodajemy listek laurowy pieprz ziarnisty i ziele angielskie,gotujemy do miękkości na wolnym ogniu pod przykryciem. Sos: Grzyby oczyszczamy,myjemy,duże kroimy na mniejsze kawałki,małe zostawiamy w całości.Cebulę obieramy siekamy.Przesmażamy wszystko na tłuszczu z mięsa,aż będą miękkie,doprawiamy do smaku-całość dodajemy do garnka z mięsem dusimy 5 minut zagęszczamy mąką wymieszaną ze śmietaną całość doprowadzamy do wrzenia. Podajemy z ziemniakami.
edytaha
2milutka
żeby się dało to bardzo chętnie..;)
zbysiowa