Sposób przygotowania:
Karkówka w sosie grzybowym
Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić w średniej grubości plastry. Oprószyć je solą, pieprzem i ognistym smokiem. Grzyby wrzucić do rondelka lub innego naczynia i namoczyć w ciepłej wodzie. Na patelni rozgrzać olej, ułożyć na niej mięso i podsmażyć na rumiano z obu stron. Po podsmażeniu mięsa wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę smażyć. Następnie dodać namoczone i odciśnięte grzyby. Wszystko podlać wodą, dodać przyprawy i natkę i dusić do miękkości mięsa. Potem na koniec wlać śmietankę, wymieszać powstały sos i zagotować i chwilę gotować aż sos zgęstnieje. Podawać np. z ziemniakami i surówką.
zewa
misia5
zbysiowa
zewa
gusia1000
ana9
zewa
Może te łazanki Cię zainteresują https://gotujmy.pl/lazanki-z-lesna-nuta,przepisy,137785.html