Sposób przygotowania:
Karkówka wieprzowa z borowikamiETAP 1:
Plastry karkówki nacieramy przyprawami wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem z każdej strony. Układamy w suchym naczyniu żaroodpornym.
ETAP 2:
Obraną cebulę siekamy nożem. Borowiki kroimy w grubsze kawałki.
Na patelni szklimy cebulę, dodajemy grzyby i chwilę smażymy około 5 minut, wykładamy na mięso.
ETAP 3:
Smarujemy ketchupem i majonezem . Posypujemy tartym serem żółtym. Całość pieczemy 1,5 godziny w temp 180*c na grzaniu góra dół.
Przed wyjęciem mięso sprawdzamy widelcem, powinno być miękkie.
Podajemy z ziemniakami.
Smacznego!
zbysiowa
2milutka
Była pyszna! Dziękuję :)
ciasteczka