Sposób przygotowania:
Karkówka z boczniakami i musztardą francuskąETAP 1:

Karkówkę umyć osuszyć, pokroić w grube plastry a następnie w paski. Mięso oprószyć przyprawą do wieprzowiny, solą, pieprzem i mąką.
ETAP 2:

Cebulę pokroić w kostkę, oczyszczone boczniaki w paski. Na patelni rozgrzać smalec, zeszklić cebule.
ETAP 3:

Do cebuli dodać karkówkę smażyć na rumiano.
ETAP 4:

Dołożyć boczniaki, przemieszać, podlać wodą do wysokości składników. Dusić ok 10 min aż część wody wyparuje.
ETAP 5:

Śmietanę wymieszać z musztardą francuską oraz paroma łyżkami gorącego wywaru z patelni.
ETAP 6:

Sos przelać do dania, dusić do zgęstnięcia. Wsypać natkę pietruszki, wymieszać ( ew doprawić do smaku solą i pieprzem ja już nie doprawiałam). Podawać z ulubionymi dodatkami u mnie z ryżem.
BozenaMatuszczyk