Sposób przygotowania:
Kotleciki w pomidorowym sosie
Do mięsa dodajemy drobno pokrojoną cebulę , namoczoną bułkę i wbijamy jajko.
Zarabiamy masę, formujemy kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju(można obtoczyć w bułce).
Na patelni rozgrzewamy trochę oleju, dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek. Przesmażamy.
Następnie dodajemy umyte i drobno pokrojone pomidory. Razem dusimy(można podlać troszkę wodą). Dodajemy też pokrojone ogórki. Doprawiamy przyprawami i ketchupem do smaku.
Do sosu przekładamy kotleciki i razem ogrzewamy. Podajemy z ugotowanym ryżem.
Zarabiamy masę, formujemy kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju(można obtoczyć w bułce).
Na patelni rozgrzewamy trochę oleju, dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek. Przesmażamy.
Następnie dodajemy umyte i drobno pokrojone pomidory. Razem dusimy(można podlać troszkę wodą). Dodajemy też pokrojone ogórki. Doprawiamy przyprawami i ketchupem do smaku.
Do sosu przekładamy kotleciki i razem ogrzewamy. Podajemy z ugotowanym ryżem.