WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1146]

Karkówka z grilla w ziołowej marnacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Plastry karkówki zamarynowanej w ziołach, przyprawie do grilla i oleju. Ugrillowane na wolnym ogniu.

Karkówka z grilla w ziołowej marnacie

Składniki:

Karkówka z grilla w ziołowej marnacie

 

Sposób przygotowania:

Karkówka z grilla w ziołowej marnacie

ETAP 1:

Mięso umyć i osuszyć, pokroić na plastry. Do miski wlać ok. szklankę oleju, dolać sos sojowy.

Przecisnąć ząbek czosnku. Wsypać przyprawę do karkówki z grilla, ok. 1 łyżeczkę roztartych ziół prowansalskich i szczyptę gorczycy. Wszystko dobrze rozmieszać.

Plastry mięsa oprószyć z obu stron solą i włożyć do przygotowanej marynaty. Miskę przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Następnie ułożyć na rozgrzanym grillu i grillować powoli aż mięso będzie miękkie i przypieczone.

Podawać z ulubionymi dodatkami.