Sposób przygotowania:
Karkówka z grzybkami i sałatka z bobu.
Bób ugotować, odcedzić. Karkówkę rozbić nieco młotkiem posmarować musztardą skropić octem balsamicznym i posypać pieprzem, kolendrą i majerankiem. Odstawić gdyż smażyć będziemy ją na końcu. Ugotować w tym czasie kilka ziemniaczków. Obrać bób, dodać do niego pokrojoną marchewkę posiekaną cebulę, skropić sokiem z cytryny, dodać zioła i doprawić dodając paprykę w oliwie. do smaku posolić na końcu. Grzybki podlać mlekiem i gotować ok 15 min. Pod koniec dodać śmietanę, doprawić solą pieprzem i estragonem, lekko odparować. Gotowe odstawić pod przykryciem. Karkówkę smażyć na rozgrzanej patelni po 3- 4 minuty z każdej strony. Podawać z sałatką, grzybkami, ziemniaczki posypać koperkiem i polać tłuszczem ze smażenia karkówki.