mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Karkówka z ketchupem i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Prosta, szybka i smaczna propozycja na obiad:)

Karkówka z ketchupem i cebulką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karkówka z ketchupem i cebulką

 

  • 1 kg karkówki
  • sól
  • pieprz
  • 1 duża cebula
  • 4 łyżki pikantnego ketchupu
  • foliowy worek do pieczenia mięsa

 

 

Sposób przygotowania:

Karkówka z ketchupem i cebulką
Cebulę obieram i kroję w piórka lub kostkę. Karkówkę kroję w mniejsze kawałki lub w plastry grubości około 1 cm. Każdy kawałek mięsa dokładnie nacieram solą, oprószam pieprzem. Karkówkę z przyprawami, piórkami cebuli i ketchupem przekładam do foliowego worka do pieczenia mięs i zawiązuję. Wstawiam do lodówki na całą noc. Spód naczynia żaroodpornego smaruję olejem. Wkładam do naczynia worek z karkówką w przyprawach, nakłuwam ostrym nożem w kilku miejscach.Piekę mięso w nagrzanym do 200*C piekarniku do miękkości 70 minut. Po tym czasie sprawdzam czy mięso jest miękkie, jeśli nie to dłużej piekę.
Karkówka z ketchupem i cebulką
Mięso kroję na kawałki i umieszczam w worku foliowym
Karkówka z ketchupem i cebulką
Upieczone, miękkie mięso wyjmuję z worka i wykładam na półmisek

Tagi:

mięso