Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Karkówka z papryką i cebulką pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna karkóweczka pieczona z cebulą i papryka pod pierzynką majonezu - pierwszy raz z moim wykonaniu - wyszła super.

Karkówka z papryką i cebulką pod pierzynką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karkówka z papryką i cebulką pod pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Karkówka z papryką i cebulką pod pierzynką
Umytą karkówkę pokroić w plastry i natrzeć oliwą, kucharkiem i pieprzem. Cebulę, czosnek i papryką pokroić w kostkę. Mięso ułożyć w nasmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym i posypać papryką wymieszaną z cebulą i czosnkiem. Majonez wymieszać z ketchupem, solą i pieprzem. Powstałą masą wysmarować mięso od góry. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około godziny. Wyjąć i podawać na gorąco.
Karkówka z papryką i cebulką pod pierzynką
Mięso natrzeć oliwą przyprawą kucharek i pieprzem.
Karkówka z papryką i cebulką pod pierzynką
Na mięsie ułożyć pokrojone paprykę i cebulę z czoskiem.
Karkówka z papryką i cebulką pod pierzynką
Posmarować majonezem wymieszanym z ketchupem i przyprawami.
Karkówka z papryką i cebulką pod pierzynką
Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.