Sposób przygotowania:
Karkówka z papryką, porem i pieczarkami
Karkówkę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i lekko rozbić z obu stron pod folią. Posypać solą i pieprzem z obu stron. Pora, paprykę i pieczarki obrać, umyć i osuszyć. Pieczarki i pora pokroić w niezbyt cienkie plastry, paprykę pokroić w kosteczkę. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia i ułożyć blisko siebie. Każdy plaster posmarować pesto i położyć pokrojoną paprykę. Następnie położyć warstwę pieczarek, którą posypać bardzo delikatnie sola i pieprzem ziołowym, pora, ponownie pieczarki delikatnie posolić ( naprawie niewielka ilość, żeby danie nie było za słone), posypać pieprzem i znowu krążki pora. Śmietankę wymieszać z 1-2 przecisnietymi przez praskę lub drobno pokrojonymi ząbkami czosnki i szczypta słodkiej mielonej papryki. Śmietaną polać całość. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec w 190-200 stopniach przez godzinę pod przykryciem z folii do pieczenia. Na 10-15 minut przed zakończeniem, można zdjąć folie aby przyrumienić warzywa i lekko posypać świeżo zmielonym pieprzem. W trakcie pieczenia polewać 2-3 razy mięso z warzywami wytworzonym sosem. Podawać z ziemniakami.
evita0007
wedith1
luna
Natala1210
margolata
czarna-mamba
Mikrula