lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Karkówka z pieca z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Treściwy obiad mięso warzywa i to jednogarnkowe można powiedzieć. Ziemniaczki ugotowałam tylko osobno. Mięso wyszło delikatne smaczne i doprawione. Warzywa przepyszne podduszone i zapieczone w sosie który powstał sam z siebie dzięki mięsu i warzyw.

Karkówka z pieca z warzywami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Karkówka z pieca z warzywami

Składniki:

  • karkówka 8-10 plastrów

 

 

  • kabaczek 2 szt takie małe najlepiej albo jeden duży

 

  • bulion drobiowy lub wołowy 500 ml

 

  • sól i pieprz do smaku

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Karkówka z pieca z warzywami

Wykonanie:

Pomidory sparzyć , zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę wkładamy do naczynia żaroodpornego.

Kabaczek obieramy ze skórki i kroimy w plasterki i dodajemy do pomidorów .

Karkówkę myjemy osuszamy i kroimy w plastry 8-10 plastrów.

Smażymy na rozgrzanym oleju karkówkę z obu stron , przekładamy na warzywa.

Zalewamy bulionem drobiowym lub wołowym ( jaki przygotujecie to wasz wybór) .

Wkładamy naczynie z mięsem do pieca i pieczemy w 200 stopniach koło 1.1/2 godziny.

Pół godziny przed końcem gotujemy ziemniaki.

Podane na stół - prawda że wygląda smacznie :)

Ps . Podczas smażenia nie użyłam soli i pieprzu

Karkówka z pieca z warzywami
Pomidory sparzyć , zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę wkładamy do naczynia żaroodpornego .
Karkówka z pieca z warzywami
Kabaczek obieramy ze skórki i kroimy w plasterki i dodajemy do pomidorów .
Karkówka z pieca z warzywami
Karkówkę myjemy osuszamy i kroimy w plastry 8-10 plastrów .
Karkówka z pieca z warzywami
Przekładamy usmażoną karkówkę na warzywa
Karkówka z pieca z warzywami
Zalewamy bulionem drobiowym lub wołowym ( jaki przygotujecie to wasz wybór) .