Sposób przygotowania:
Karkówka z pieczarkami i papryką
Cebule obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy na gorącą patelnię i smażymy przez 3 minuty. Po tym czasie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy do miękkości cebuli.
Karkówkę kroimy w plastry, każdy lekko rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne natłuszczamy olejem, układamy plastry karkówki. Na niej wykładamy cebule z pieczarkami.
Paprykę kroimy w kosteczkę i układamy na wierzchu mięsa. Przykrywamy naczynie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 C na ok. 30 minut.
Na 5 minut przed końcem pieczenia na mięsie układamy po plasterku żółtego sera. Wówczas ładnie się rozpuści, a nie spiecze.
Tak przygotowane mięso podajemy jako dodatek do dań z ziemniaków.
Karkówkę kroimy w plastry, każdy lekko rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne natłuszczamy olejem, układamy plastry karkówki. Na niej wykładamy cebule z pieczarkami.
Paprykę kroimy w kosteczkę i układamy na wierzchu mięsa. Przykrywamy naczynie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 C na ok. 30 minut.
Na 5 minut przed końcem pieczenia na mięsie układamy po plasterku żółtego sera. Wówczas ładnie się rozpuści, a nie spiecze.
Tak przygotowane mięso podajemy jako dodatek do dań z ziemniaków.