monnissia1990

monnissia1990

Kucharz
[Przepisów: 19]

Karkówka z pieczarkami pod serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wypasiona warjacja na temat karkówki sera i pieczarek. A co na bogato na niedzielny obiadek jak znalazł ?!

Karkówka z pieczarkami pod serem

Składniki:

Karkówka z pieczarkami pod serem

 

  • 4 kotlety z karkówki
  • 20 dag pieczarek
  • 2 duże cebula
  • 20 dag sera żółtego
  • majonez ok pół szklanki
  • ketchup ok pół szklanki
  • vegeta
  • pieprz
  • olej kilka łyżek

Sposób przygotowania:

Karkówka z pieczarkami pod serem
Przygotowujemy marynatę : łączymy ketchup olej vegetę i pieprz . Do tak przygotowanej marynaty wkładamy kotlety jeżeli są bardzo grube można je rozbić młotkiem delikatnie. Marynujemy 1 godzinę . w miedzy czasie kroimy cebule w półplasterki , pieczarki w plasterki. Ser ścieramy na tarce z dużymi oczkami . Po godzinie układamy karkówkę na posmarowanej olejem . Smarujemy majonezem i układamy pieczarki i cebule. Przykrywamy folią aluminiowa i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C . pieczemy pod przykryciem aż karkówka będzie mięka (ok 30-35 min) . Po tym czasie odkrywamy i posypujemy serem zapiekamy aż ser się stopi.