Karkówka z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Karkówka jest dobra nie tylko z grilla, pieczona w rękawie nie wymaga naszej uwagi, a w smaku jest doskonała.

Karkówka z warzywami

Składniki:

Karkówka z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Karkówka z warzywami

ETAP 1:

Karkówka z warzywami
oprószamy z obu stron solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i garam masala. Odstawiamy na ok. 15 minut

Karkówkę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, oprószamy z obu stron solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i garam masala. Odstawiamy na ok. 15 minut.

ETAP 2:

Karkówka z warzywami
W czasie, gdy karkówka "odpoczywa" przygotowujemy warzywa

W czasie, gdy karkówka "odpoczywa" przygotowujemy warzywa:
-cebulę obieramy, kroimy w półplasterki;
-marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach;
-paprykę kroimy w kostkę;
-seler naciowy w plastry.

ETAP 3:

Karkówka z warzywami
Warzywa razem z mięsem wkładamy w rękaw do pieczenia.

Warzywa razem z mięsem wkładamy w rękaw do pieczenia. Mieszamy, aby równomiernie się ułożyło i pieczemy ok. 35-40 minut w temperaturze 200 stopni C.