Sposób przygotowania:
Karkówka z ziemniakami i surówką
1. Mięso myjemy, kroimy na 4 plastry. Posypujemy przyprawą i wstawiamy do lodówki na pół godziny.
2. W tym czasie obieramy ziemniaki, płuczemy je i kroimy na mniejsze cząstki. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
3. Jajka wbijamy do miseczki, rozkłócamy. Czosnek miażdżymy, dodajemy do jajka. MIeszamy. Każdy kawałek mięsa obtaczamy najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej.
4. Na patelni rozgrzewamy olej. Kładziemy mięso,które chwilę obsmażamy na dużym ogniu, a następnie, na najmniejszym palniku smażymy ok. 20-25 minut.
5. Ziemniaki odcedzamy i rozgniatamy.
6. Na talerzu układamy porcję surówki obiadowej. Obok niej układamy porcję ziemniaków, którą posypujemy koperkiem oraz kawałek usmażonej karkówki.
2. W tym czasie obieramy ziemniaki, płuczemy je i kroimy na mniejsze cząstki. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
3. Jajka wbijamy do miseczki, rozkłócamy. Czosnek miażdżymy, dodajemy do jajka. MIeszamy. Każdy kawałek mięsa obtaczamy najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej.
4. Na patelni rozgrzewamy olej. Kładziemy mięso,które chwilę obsmażamy na dużym ogniu, a następnie, na najmniejszym palniku smażymy ok. 20-25 minut.
5. Ziemniaki odcedzamy i rozgniatamy.
6. Na talerzu układamy porcję surówki obiadowej. Obok niej układamy porcję ziemniaków, którą posypujemy koperkiem oraz kawałek usmażonej karkówki.