Sposób przygotowania:
Karkówka ze słodką nutką
Mięso umyć i osuszyć, następnie pokroić na kotlety i delikatnie rozbić po czym posypać solą i pieprzem i zostawić na 2-3 godziny. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i obsmażyć na nim mięso. Marchew, cebulę i pieczarki pokroić w plasterki, następnie w garnku w którym będziemy przygotowywać danie na dnie ułożyć mięso i dokładnie obłożyć plasterkami marchwi, cebuli i pieczarek po wierzchu posypać 1 łyżeczka suszonego tymianku i podlać bulionem, przykryć i dusić do miękkości pod koniec duszenia mięso odkryć i dolać wino, następnie całość trzymać na gazie bez pokrywki do momentu odparowania prawie całego płynu. Podawać na ciepło z dodatkiem ziemniaków i warzyw z którymi mięso się dusiło.