Sposób przygotowania:
Karkówka ze szpinakiem
Mięso myjemy,osuszamy i kroimy w grubą kostkę. Do rondla wlewamy troszke oleju i smażymy wieprzowinę do odparowania wody. Następnie podlewamy winem i smażymy nadal do odparowania alkoholu. Jak wino odparuje dodajemy drobno posiekany czosnek ,cebulkę i wszystkie w/w przyprawy ,smażymy mieszając aż cebuula i czosnek się zeszklą. Pózniej podlewamy przegotowana wodą do przykrycia mięsa i dusimy na wolnym ogniu do miękkości karkówki.(gdyby za dużo wody odparowało-uzupełnić ale nie za dużo) Jak mięso już jest dostatnio miękkie dodajemy szpinak.Mieszając od czasu do czasu smażymy jeszcze wszystko jakieś 10 min i gotowe. (pod koniec próbujemy całość,jeśli jest za mdłe to możemy sobie jeszcze doprawić) Podajemy z ulubionymi dodatkami . . . SMACZNEGO :-)
zewa
gusia1000
evita0007
Tak :)