iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Karmazyn w marynacie ostrygowo-sojowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Fajna dietetyczna aromatyczna rybka .

Karmazyn w marynacie ostrygowo-sojowej

Składniki:

Karmazyn w marynacie ostrygowo-sojowej

 

  • 1 szt karmazyn,
  • koperek,
  • 3 łyżeczki sos sojowy,
  • 1 łyżeczka sos ostrygowy,
  • ciut imbir

 

 

Sposób przygotowania:

Karmazyn w marynacie ostrygowo-sojowej
Rybę odmrażamy i tniemy na kawałki .wycieramy ręcznikiem z nadmiaru wody .Koperek myjemy i siekamy drobno . Sos sojowy Taotao mieszamy z sosem ostrygowym ,z odrobiną imbiru i z posiekanym koperkiem . Taką marynatą smarujemy rybki .Odstawiamy na ok 1 godzinę . Następnie na patelni rozgrzewamy 1 łyżeczkę oliwy dajemy rybę z marynatą chwilę smażymy i podlewamy odrobina wody ,żeby ryba dusiła się .Podajemy do ryżu na ciepło .Doprawiamy pieprzem

Tagi:

sosy karmazyn