madalenadelamur

madalenadelamur

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Karmelizowana pierś z kurczaka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Potrawa,która wygrała w konkursie kulinarnym.Polecam na przyjęcia gdyż jest łatwa w przygotowaniu.

Karmelizowana pierś z kurczaka. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Karmelizowana pierś z kurczaka.

 

  • 1 kg piersi z kurczaka
  • 8 łyżek miodu
  • cukier puder
  • 4 cytryny
  • świeża mięta

Sposób przygotowania:

Karmelizowana pierś z kurczaka.
Pierś z kurczaka dokładnie umyć,następnie pokroić w grube paseczki.Zalać je w miodzie i pozostawić na 12h w lodówce.Następnie włożyć mięsko do rozgrzanego piekarnika (150 stopni) do momentu aż mięsko będzie miało złocisty kolor.
Wycisnąć sok z cytryny wlać do małego rondelka,do soku wsypać cukier puder.Oczywiście tak aby smak sosu był słodko-kwaśny.Posiekać świeżą miętę i wsypać ją do sosu,lekko zagotować.Gotową pierś rozłożyć na półmisku,polać sosem,przybrać listkami mięty oraz cytryną.
Smacznego
Karmelizowana pierś z kurczaka.
Etap 1