Sposób przygotowania:
Karmelizowana pierś z kurczaka.
Pierś z kurczaka dokładnie umyć,następnie pokroić w grube paseczki.Zalać je w miodzie i pozostawić na 12h w lodówce.Następnie włożyć mięsko do rozgrzanego piekarnika (150 stopni) do momentu aż mięsko będzie miało złocisty kolor.
Wycisnąć sok z cytryny wlać do małego rondelka,do soku wsypać cukier puder.Oczywiście tak aby smak sosu był słodko-kwaśny.Posiekać świeżą miętę i wsypać ją do sosu,lekko zagotować.Gotową pierś rozłożyć na półmisku,polać sosem,przybrać listkami mięty oraz cytryną.
Smacznego
Wycisnąć sok z cytryny wlać do małego rondelka,do soku wsypać cukier puder.Oczywiście tak aby smak sosu był słodko-kwaśny.Posiekać świeżą miętę i wsypać ją do sosu,lekko zagotować.Gotową pierś rozłożyć na półmisku,polać sosem,przybrać listkami mięty oraz cytryną.
Smacznego