Sposób przygotowania:
Karnawałowe psiaki
Do przygotowania ciasta potrzebna jest miękka margaryna. Ucieramy ją z cukrem pudrem. Kiedy masa będzie puszysta dodajemy żółtka, śmietanę, sól oraz wanilię. Ucieramy tylko do połączenia składników. Mąkę dodajemy stopniowo, żeby ciasto nie było za twarde. Dzielimy je na dwie równe części. Do jednej dodajemy kakao i wyrabiamy aż będzie miała jednolity, brązowy kolor. Oba ciasta zawijamy w folię i wstawiamy na 15 min do zamrażalnika bądź na godzinę do lodówki. Z jasnej części wycinamy 30 serc. Układamy je "do góry nogami" na przygotowanych do pieczenia blachach. Z ciemnego ciasta również wycinamy 30 serc i każde dzielimy na dwie części. Doklejamy je jako uszy do jasnych za pomocą białka. Po obu stronach "mordek" wycinamy 3 małe otworki. Pieczemy ciastka około 15 minut w 180 stopniach. Kiedy ostygną przyklejamy brązowe groszki jako oczy a czerwone jako noski.. Możemy zrobić to za pomocą masy cukrowej bądź lukru.