gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Karp na grillu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

potrzebujemy do tego folii aluminiowej

Karp na grillu

Składniki:

Karp na grillu

 

  • 1,50 kg karpia
  • 3 marchewki
  • 3 cebule
  • duży pęczek pietruszki
  • przyprawa do ryb
  • kucharek
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Karp na grillu
Karpia umyć, oczyścić, pokroić na 5 dzwonków. Posypać przyprawą do ryb i kucharkiem. Cebule i pietruszkę pokroić drobniutko. Marchewkę zetrzeć. Lekko przyprawić te pokrojone warzywa.
Folię nasmarować oliwą z oliwek, włożyć na to kawałek ryby, włożyć do tego sporą ilość jarzyn, dokładnie zawinąć i piec na grillu ok. 1 godziny.