Karpia skropić cytryną. Posolić, pokroić go w mniejsze kawałki. Opanierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyc na oleju na złoty kolor. Podawać ciepłe.
miałem nadzieję że oczyszczenie karpia i opłukanie to jest rzecz oczywista!
Pioge, z zamieszczonych tutaj przepisów nie korzystają doświadczeni kucharze więc powinny być podane tak jakbyś je pisał dla osoby, która będzie gotowała pierwszy raz - dokładnie i wyczerpująco, podane ilości składników (chociaż w przybliżeniu) i dokładny opis wykonania wszystkich czynności
[quote nick=pioge7]miałem nadzieję że oczyszczenie karpia i opłukanie to jest rzecz oczywista![/quote]
Pioge, z zamieszczonych tutaj przepisów nie korzystają doświadczeni kucharze więc powinny być podane tak jakbyś je pisał dla osoby, która będzie gotowała pierwszy raz - dokładnie i wyczerpująco, podane ilości składników (chociaż w przybliżeniu) i dokładny opis wykonania wszystkich czynności
Pyza
Bahus
pioge7
Pyza
Pioge, z zamieszczonych tutaj przepisów nie korzystają doświadczeni kucharze więc powinny być podane tak jakbyś je pisał dla osoby, która będzie gotowała pierwszy raz - dokładnie i wyczerpująco, podane ilości składników (chociaż w przybliżeniu) i dokładny opis wykonania wszystkich czynności