gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Karp smażony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowanego karpia lubi moja rodzina najbardziej :)

Karp smażony Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Karp smażony

 

Sposób przygotowania:

Karp smażony
Karpia oczyszczamy i dokładnie płuczemy. Następnie kroimy na kawałki. Pokrojone kawałki karpia przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb i układamy w misce, przekładając pokrojoną w plasterki cebulą. Całość odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce, aby ryba przeszła przyprawami. Po czym kawałki karpia obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Karp smażony
Etap 1Pokrojone kawałki karpia przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb i układamy w misce, przekładając pokrojoną w plasterki cebulą.