agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Karp w pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczne danie z ryby. Polecam!

Karp w pomidorach

Składniki:

Karp w pomidorach

 

  • 1-1,5 kg karpia
  • 2 łyżki pasty pomidorowej
  • 6 strąków papryki
  • 3 łyżki oleju sojowego
  • duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • papryka w proszku
  • sól

Sposób przygotowania:

Karp w pomidorach
Rybę sprawić, wymyć w środku natrzeć rybę roztłuczonym czosnkiem z solą. Pastę pomidorowa przesmażyć na oleju dodając sproszkowaną paprykę, wlać szklankę wody, zamieszać i zagotować. Rybę pokroić w dzwonka, włożyć do rondla, na to ułożyć połówki strąków papryki oczyszczonej z gniazd nasiennych. Dusić, podlewając woda co jakiś czas. Rybę wyłożyć na półmisek, obok włożyć paprykę i polać sosem. Podawać z ryżem.